ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΚΗΣ, MSc ΙΑΤΡΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΚΗΣ, MSc ΙΑΤΡΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Ο Ιατρός-Ρευματολόγος Δημήτρης Καρόκης, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών, και εισήχθη το 1984 στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1990, με βαθμό πτυχίου 8.25, και τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Ιατρός.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και Ρευματολογία στο 401 ΓΣΝΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Ρευματολογικό Τμήμα του Dudley Group of Hospitals, UK, από το 1993 έως το 1999.

Το 2002-2003 μετεκπαιδεύτηκε στο ίδιο κέντρο (Dudley Group of Hospitals, UK), με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερηχογραφία του μυοσκελετικού συστήματος, και την χρήση των βιολογικών παραγόντων στην θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις, νοσοκομεία και μονάδες του Ελληνικού Στρατού, και αποστρατεύτηκε (με αίτησή του) το 2010 με το βαθμό του Συνταγματάρχη (Γενικού Αρχιάτρου).

Κάτοχος διπλώματος Master’s (MSc) στη διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (UK) (2008).

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ-Master's) στη Διαχείριση Γήρανσης και Χρονίων Νοσημάτων, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2021)

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια της ειδικότητάς του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά από αυτά σαν ομιλητής και εκπαιδευτής, και είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών εργασιών, δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι o πρώτος Έλληνας Ρευματολόγος που έλαβε επίσημη άδεια από το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) για τη διενέργεια υπερηχογραφημάτων του μυοσκελετικού (2004), ενώ έχει και επίσημη πιστοποίηση διενέργειας υπερηχογραφίας μυοσκελετικού (level 2) και πιστοποίηση εκπαιδευτή από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ρευματολογίας (EULAR, 2016).  Επίσης, είναι ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας MITOS, που έχει σκοπό την εξάπλωση της υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού στην Ελληνική Ρευματολογική κοινότητα και την εκπαίδευση των Ελλήνων Ρευματολόγων. Με την ιδιότητα αυτή, είχε την τιμή και την ευθύνη να είναι από τους επικεφαλής διοργανωτές των σεμιναρίων υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού για ρευματολόγους που διοργανώνονται από την ομάδα MITOS υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, αλλά και διεθνή σεμινάρια υπό την έγκριση και πιστοποίηση της EULAR. 

Από 1-1-2021 είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της  Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας-Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας  (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), και από 1/1/23 θα αναλάβει Πρόεδρος. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Επαγγελματικής  Επιτροπής της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ (2017-2018), επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «απεικόνιση στα Ρευματολογικά νοσήματα» της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ), και από το 2016 έως το 2018 ήταν αντιπρόσωπος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας στην Eυρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών στη Ρευματολογία (UEMS-Section and Board Rheumatology).

Aπό τον Μάϊο τοτ 2022 είναι μέλος του Δ.Σ. της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ).

Είναι απόφοιτος του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ιατρικού Βελονισμού (Αθήνα, 2004-2006) και από το 2009 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Κέντρου.

Κατά τα έτη 1999-2002 λειτούργησε ιδιωτικό ιατρείο στη Μυτιλήνη και την περίοδο 2003-2005 στην Αθήνα. Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα. Από τον Ιανουάριο του 2022 λειτουργεί ιατρείο στη Ναύπακτο